Trasllat d'Oficines
En Trans-Reform sabem de la importància que representa triar una bona empresa de mudances per realitzar un correcte trasllat d'oficina, és per això que oferim la millor garantia que pot existir actualment al mercat. Qual Realitzem aquest tipus de servei, tenint en compte el temps i la forma de realització. Som conscients que una correcta planificació és fonamental perquè l'operativitat de la seva empresa, no es vegi interrompuda. Per això també, ens adaptem als seus horaris i necessitats amb la finalitat que la seva empresa pari el menor temps possible.
Disposem d'un equip especialista en mudances d'oficines, experimentat en aquest tipus de serveis, i amb el material i eines oportuns per a tal fi. Deixi en mans professionals la mudança de la seva oficina i estalviï contratemps d'última hora.

Què oferim?
Realitzem mudances completes o parcials (despatx, recepció, sala de reunions, caixes fortes o equips informàtics, etc.), entre diferents ubicacions i moviments interns per reformes.

Com ho fem?
  • Un comercial amb gran experiència en mudances d'oficines farà una visita a les instal·lacions per assessorar-los sobre la mudança i donar-los el millor pressupost sense cap tipus de compromís i sense cap cost.
  • Dissenyem la millor logística per guanyar en eficàcia, temps i estalviar diners.
  • Situem cada lloc de treball en la seva nova oficina.
  • empaquetem tota la documentació o li proporcionem el material amb suficient antelació perquè vostès mateixos puguin fer-ho.
sol·licitar Pressupost

"Sabem que cada client requereix uns serveis concrets, per això vam avaluar cada cas individualment i li oferim un pla i un pressupost ajustat a les seves necessitats."

"ET TRUQUEM, DEIXA'NS EL TEU NÚMERO"

Deixa'ns les teves dades i un assessor comercial es posara en contacte amb tu per a realitzar el teu pressupost o resoldre qualsevol dubte que puguis tindre.

Ha de seleccionar la casella per enviar.